September 12, 2013

Best Roti Canai at Raju's

Tempat ni is famous among those yang selalu ke Bukit Gasing. Balik exercise je sure breakfast kat sini. 
So memang ramai la orangnye..especially on weekends.
Hmm tapi sebab sedap punya pasal..gigih jugak..nak carik parking pun satu hal..jangan sesekali park kat area rumah orang..nanti silap2 MBPJ datang angkut keta. :(

So what's so special about this place.. its Roti Canai, ada jugak Tossai but I tak minat sangat.
Roti dia memang best..garing kat luar but still lembut kat dalam..
Harga dia pricey sikit kalau compare ngan mamak lain, but they guarantee on quality and freshness..no MSG in all their food.
Nak bagi bangkit selera lagi, kena order la goreng2..ie ikan goreng, sotong goreng, ayam goreng..semua goreng panas2..memang layannnn...

Makan kat sini ada cara dia, sebab sapa yang tak tau bole bikin panas jugak.
Ok..once kita dah dapat table, table kita tu hanya akan di serve oleh designated waiter je..so tengok nama dia betul2..muka diorang dah la sama..semua pun ada misai..:)
Dia akan letak daun pisang atas meja.. (ni la pinggan kita nanti ye)
Kalau panggil orang lain memang tak layan punya..buat bodoh je..so kita kena panggil waiter kita tu balik untuk tambah order etc.. Hangin jugak kadang2..kena banyak bersabor sebab orang pun ramai.. :)

Bila roti dah sampai, diorang akan letak bekas kuah (in aluminium container). Ada 2 jenis bekas kuah ni..satu ada kuah dhal, puree & sambal ( ni yang paling best & ada only on weekends je) satu lagi ada kuah kari ayam & kari ikan.

Pastu time2 tengah makan, waiter tu akan tanya nak tambah order lagi ke tak..kalau tak nak..dia akan bagi satu paper slip.
Dah setel makan je..kita bawak slip tu ke kaunter and bayar..

Woh,,bagi peminat nasi daun pisang pun ada jugak kat sini..dalam kul 11.30 camtu boleh la mintak nasik ek..


 



Sotong goreng & Ayam Goreng menanti untuk dijamah..




Makan atas daun pisang yeerr..traditional Indian style



Campur semua kuah sekali & layan...


Kuah2 sini semua self-service, so ambik la sesuka hati- kuah dhal & kuah kari



Location:
Restoran Raju
27, Jalan Chantek 5/13
Off Jalan Gasing
Petaling Jaya

GPS:  3.100862,101.654401 (sebelah Sekolah La Salle PJ)

6 comments:

  1. nyum2 sedapnya sotong grg tu...dah lama tak mkn nasi daun pisang...selalu mkn kat kanna curry house dekat PJ...tp nak parking hazab tul...huhu next time boleh try lah kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sini pun parking payah jugak..nasib2 je..kena buat few rounds baru dapat. :(

      Delete
  2. my favorite place masa sekolah dulu!!!rindunyaa....memang sedap!makan 2 org nasi+lauk air pun dah rm27(year2000)..mahal skit tapi puas hati ;)
    -silentreader-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaah.. pricey but damn worth it..hehee

      Delete
  3. Ayu, halal ke ? Nama 'raju' tu bikin confius..;-)

    ReplyDelete
  4. 1st time tgk mkn roticanai hidang kt atas daun pisang..nasi daun pisang pernah mkn kt nirwana bangsar

    ReplyDelete