September 30, 2013

Ikan Bakar Pak Din @ Tanglin

Dengar je ikan bakar sure tak bole resist the temptation..well tengah2 town KL ni memang limited sikit la choice dia, tambah pulak time lunch..
Last time kalau nak makan ikan bakar je mesti pergi Jalan Bellamy, ada few kedai ikan bakar there, but the downside is its freaking hot. Kedai/gerai bumbung zink, what to expect..berpeluh la sambil makan..

My new fav place is at Medan Selera Tanglin, opposite Klinik Tanglin.
So kedai ni nama sebenarnya Ikan Bakar Pak Din, some call it Ikan Bakar Tanglin je..pasal ada satu je kedai ikan bakar kat sini..
For those yg tak tahu, sebelah kedai ni is the famous Nasi Lemak Tanglin..but that for breakfast....
Tempat very cozy, redup je..walaupun ramai orang tak rasa serabut sangat..
Parking pun senang sebab kat food court so ada la parking lot..

Ikan dia standard la..nama pun ikan bakar..so kena bakar la kan..ada ikan keli, ikan pari, ikan kembung & sotong, kerang pun ada jugak.

Yang special-nya, lepas dah pilih ikan apa yang kita nak, diorang akan curah air asam atas ikan..


Always ask for extra air asam..yummmss


Ikan keli & Sotong




Lauk2 lain pun ada jugak..



Location:
Ikan Bakar Pak Din
Medan Seleran Tanglin
Jalan Cenderasari,
Kuala Lumpur
GPS: 3.144292,101.690622

8 comments:

  1. Suka gak makan kat sini...rebung dia is a must! ;)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Harus try..belanja..mintak kat Pak Din tu..hehehe

      Delete
  3. done follow sini no. 108
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang@gmail.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. slalu kalo mkn ikan blk sedap kt jln bellamy tu tp tula sana panas & kena p awal..kt tangling tk pernh try..tp nasi lemak tangling pernh mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula Ayu dah lama tak pegi Belamy sebab panas.. kat Tangling sejuk & redup sebab ada pokok besar :)

      Delete
  5. If lalu bangi singgah d'limau nipis section 8 for their ikan talapia (sungai pahang) bakar..

    ReplyDelete