March 11, 2016

Nasi Daging Merah Loq Staq


Nampak ada orang post entry kat FB TTDI group..tgk cam menarik..laju je cari geng nak lunch..heeheh
Mala available haritu, ok set..terus pick up dia kat ofis (kat TTDI je) 

Lepas post kat Insta..rupanya baru tau..Nasi Daging ni memang legend kat Alor Setar..awat cheq tak tau..hehee..sorry la, kami orang Pokok Sena bukan orang bandaq..huhuhuu
Member2 habaq depa dok beli kat gerai Jalan Sultanah, tepi Sekolah Syed Omaq...
Budak2 sekolah Syed Omaq mesti tau punya..teringat zaman sekolah dulu2 kan..hehehe.
tapi la ni dah xdak.. :(

Yang kat Sg Penchala ni pulak...tauke dia Zuan Bikin Panas tu (wartawan Melodi)..so memang dia bikin panas la ni..sekali makan tak cukup..hari2 mesti mau datang..

Memang mengancam combination dia..... 
Rasa daging merah tu memang sedap dah, tapi killer dia is the air asam...Terbaaiiiikkkkk.... kalau orang2 utara tau la kot camna rasa ayaq asam ni..
mesti kena try..
Tengok gambar pun dah kecuq ayaq liuq..sllrrpppp

Menu sangat lah simple, yang penting sedap.. 
Nasi putih, kuah dalca, daging merah atau ayam goreng, ayaq asam, salad - RM6.50.. memang berbaloi...
Ayaq free...lagi la baguih..heheh tonggang la banyak mana ayaq tu..tetap free..:)

Word of advice, datang awal...kalau tak kecewa lauk habis..huhuuu..




Nasi & Ayam Goreng




Nasi & Daging Merah








Location:
Nasi Daging Merah Loq Staq (opposite Masjid Kg Sg Penchala/Sambal Hijau)
Jalan Datuk Sulaiman,
Kg Sg Penchala
Opens Daily : 10.30am - 3.30pm
GPS: 3.162481, 101.626274

2 comments:

  1. adui....sedapnya..merana jiwa hari ni. 4 blog masuk semua tunjuk makanan sedap2...yg ni memang kena trylah ayu.

    ReplyDelete
  2. saya sangat berterima kasih banyak MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan pesugihan dana ghaib nya kini kehidupan kami sekeluarga sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ternyata apa yang tertulis didalam blok MBAH RAWA GUMPALA itu semuanya benar benar terbukti dan saya adalah salah satunya orang yang sudah membuktikannya sendiri,usaha yang dulunya bangkrut kini alhamdulillah sekaran sudah mulai bangkit lagi itu semua berkat bantuan beliau,saya tidak pernah menyangka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan kami sekeluarga tidak akan pernah melupakan kebaikan MBAH,,bagi anda yang ingin dibantu sama MBAH RAWA GUMPALA silahkan hubungi MBAH di 085 316 106 111 insya allah beliau akan membantu anda dengan senang hati,pesugihan ini tanpa resiko apapun dan untuk lebih jelasnya buka saja blok mbah
    BUKA PESUGIHAN PUTIH TAMPA TUMBAL

    ReplyDelete