June 13, 2014

Ipoh Kacang Putih @ Buntong

Selain Limau Bali Tambun, White Coffee, perkara wajib when we are in Ipoh is Kacang Putih - maruku/kerepek.

Those yang tak tau, a place called Buntong in Ipoh, is the heart of Ipoh Kacang Putih...nama exact tempat pun Kampung Kacang Putih, so what do you expect....memang banyak rumah/kedai kat sini yang jual maruku/kerepek..

Kedai yang we all selalu pegi is CTS.
Kalau dah membeli tu, penuh la bonnet..hehehe. Pricewise tu tak sure la murah ke tak, tapi rasa memang best and its freshly made..sumer buat kat sini jugak..










Kerepek and maruku



Spoilt for choices




Borong time..

Location:
CTS Kacang Putih
Kampung Kacang Putih,
Buntong
GPS: 4.591809,101.051575

2 comments:

  1. waaaahhh..havennnnnn.... anak i mesti suka nampak banyak2 macam ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang rambang mata.. semua pun sedap..

      Delete