May 30, 2013

Hunt for the best Mille Crepe - Nadeje

Wah..ever since I had my first tasting of mille crepe at Humble Beginnings , tiba2 dah jadi minat giler.. 
When I did my research online, mostly cakap the best mille crepe is at Nadeje.
Apa ke benda la nama Nadeje.. maybe its french la kot..sebab mille crepe ni originate from France.
Nadeje Cake House has been around for quite a while but in Malacca..hmm kenapa la tak tau sebelum ni..kalau tak sure dah singgah masa kat Melaka..

Good news is they just open up a branch here.. at 32Square to be exact. Area Sec 14, PJ kat Masjid Bulat tu...


  
Their signature blue & white stripe ..dari jauh nak kenal :)


 First impression - Shop was full & have to queue..hmm must be really good. Mamat in front of me tu siap order one of each..perghh.. Ramai jugak yang order take away..even whole cake..best part siap jual cooler bag..talk about good business.


Busy..busy..
Spoil for choice...i loike...
Tak try pun ni..maybe next time




Praline Lover
Mango Yogurt


Berry Strawberry







AyuDenira's Verdict:

  • Compare dengan Humble Beginnings (HB), I think I like both..hehehe..dua-dua sedap..so tak boleh decide..but kat Nadeje ni lagi banyak choices and kedai dia besar la dari HB yg kedai suku je tu.. :)
  • One thing to be aware here is some of their mille crepe has alcohol, in fact most of them do, so yg non-alcoholic tu ada la 4-5 jenis je.. :( . But kalau nak order whole cake, bole request in advance any flavour without alcohol.

Location:
B-01-01, Dataran 3Two Square, Jalan 19/1,
Section 9, PJ
Tel: 03-79600025
Opening Hours: 11am-10pm
GPS: 3.111977,101.631554

8 comments:

  1. I pernah try Nadeje kat melaka, praline. Ya Allah sedap gilers. Staff dia nice & sensitive sbb I nak order 1 cake ni tapi dia warn yg tu ada alcohol. Nasib baik tak ngap. Bagus la servis yg sensitif agama ni.

    By the way I like your blog. Banyak tunjuk makan place. Siap GPS. Senang I :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks.. Tu la, i baca comment on foursquare ramai komplen yg kat PJ ni x se friendly mcm kat Melaka..maybe sebab kedai kecik kot compare dgn yg kat Melaka punya..

      Anyway, mmg most of my entry will be about food cause that's what i love most..hehhe..
      The GPS tu, I took from google maps je..

      Delete
  2. oh ada yg ltk alkohol ek..nasibaik die inform ...yummy2 tgk dessert tu

    ReplyDelete
  3. Pernah makan yang homemade... Memang sedap... tapi kena try ni.. mana tau lagi sedap kan..

    ReplyDelete
  4. Nk ikut!!! Ni ada groupon dok? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jomsss kita p ama2... sedap banget!

      Delete
  5. kawan dah lama citer pasal kedai ni kat Melaka...tapi bila tgk blog Ayu terus x sabar2 nak pegi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi, cepat la g try. Memang best!! Tak payah dah pegi melaka, kl pun dah ada... :)

      Delete