September 19, 2014

Fikcles - Bread, Comfort Food, Coffee

Betul2 dah jadi macam cendawan lepas hujan dah.. lots of cafes and restaurant are opening up in TTDI..yeahh..
This time around, nak try out a place called Fikcles.. 
My partner for tonite, Kak Siti..my ex-collegue.. memang lama gila dah tak jumpa..one fine day dia text tny khabar and ajak lepak nak catch up.. tambah lak time raya..kira ala2 jamuan raya la..hehehe

Deco simple, ala2 homely.















Sebelum dish sampai, dihidangkan dgn munchies ni..ngap..ngap..ngap..


So here's what we ordered...
Grilled Salmon Fillet - RM28.50

Linguine Arabiatta - RM14.90

Mocha & Lime Juice
Salmon dia memang best, garing on the outside, tapi inside still moist..that's the way how I like my salmon..
As for the Linguine, it was ok, good and nothing to complain.

Tapi in my opinion the place macam takda nak shout out about.. tak tau apa yang nak buat orang datang berpusu2 kat sini..the food mind you was ok..tapi macam tak standout sangat.. Deco pun macam biasa2 je.. hmmm

If you in TTDI tapi buntu nak lepak/makan mana probably could this place a try.. but kalau semata2 nak ke sini untuk makan maybe not kot.. :) Just my 2 cents...

Lepas makan, gossip2, cerita2 kisah lama, kutuk2..ooppss..hehehee
Its good to catch up with you Kak Siti.. Hope we can do it again sometime soon..



Location :
Fikcles 
11, Jalan Wan Kadir 2,
Taman Tun Dr Ismail, KL
Opens: Mondays to Fridays. 1000 hours till 2200 hours.
Saturdays. 0800 hours till 2200 hours.
Sundays. 0800 hours till 1500 hours
GPS: 3.139474, 101.629083

1 comment:

  1. Linguine Arabiatta tu nampak menarik dan sedap..terliur

    ReplyDelete