June 07, 2013

Little Wonton


Rasanya uoollss mesti dah biasa makan wonton kan..some people panggil wantan. Tak tau la mana sebutan yg betulnya.. I usually have my wantan bila makan wantan mee la..tupun besanya tak makan..bagi hubby je wantan tu..makan mee nye saje..
Tapi this time at Little Wonton kalau tak makan wantan dia rugi besar..specialty kedai ni is its wantan..lots of varieties to choose either savoury or sweet ones.. tapi mcm tak berani je nak order yg manis..so pilih savoury la- mushroom & seafood wonton jadi pilihan..
Satu lagi yg special is its charcoal noodle..(mee hitam)..menarik tak..rasa dia sama je mcm noodle lain..color je lain..

Occupying half a lot in Bangsar's Telawi Street


Will be greeted by a big sliding blue door..very the oriental!!




Savoury Wontons


Sweet wonton pun ada






For an extra umph - cili potong, cili paste












Last time makan burger hitam at Burger Lab, this time makan mee hitam pulak :) .. Charcoal noodle






Mushroom Wonton


Seafood tofu with Thai sauce Wonton


Spicy Thai Sauce with tofu Noodle




Mushroom Wonton






AyuDenira's Verdict:

  • The charcoal noodle is unique & harus try..the one I ordered spicy thai..rasa pedas & masam2..but to me macam rasa cuka dia kuat sangat..that small bowl tu kira just nice la..kalau lebih lagi loya jugak tekak..price pun reasonable RM4.90 for a bowl..great for a quick lunch..
  • Wonton dia menarik jugak, banyak pilihan but to me inti dia kurang padat..sikit sgt dalam nye..
  • Set meal dia mcm mahal sikit at RM17, you get noodle, wonton (6pcs) & drink..to me wonton tu bagi 3 pcs pun dah cukup so maybe can price it at RM10 ke, more reasonable..


Location:
Little Wonton (used to be Tutti Frutti, same row as Dip n Dip)
No 9, Jalan Telawi 3,
Bangsar
GPS: 3.132433,101.671042

1 comment:

  1. suka wantan ..1st time tgk ada sweet wantan...

    ReplyDelete