June 11, 2013

Crabbing at Fatty Crab

 My go to crabbing destination..Fatty Crab in Taman Megah. My best friend, Misz came to town for a meeting, so to catch up on things we went for a crabbing session..hheeeehhe.. Lama gila dah tak datang sini..Its THE place to get sweet sour chilli crabs..
One thing for sure, gotta be there early to beat the crowd, by 7.30 onwards people will start queuing and can only hope there is enough crab to be served.. :)

The crab has a minimum order of 1.5 kati. They also have steam crab but tak penah try lagik.
Satu lagi yang wajib order is the fried rice..perrghh..it looks plain and simple but goes well with the crab sauce. One can also order toast bread to go along with the sauce.
Garlic prawn dia pun terbaik..big and fresh prawn..yummaayyy...


Century Egg - our appetizer, first time for me. Not for everyone's tastebud.
Chinese Tea

Tools of the day

Looks plain, but taste wonderful




Sweet sour chilli crab, can also order toast bread to cicah with the sauce..



With my friends for life, Misz




Garlic Prawn

Halfway done



And we're done!!! Look at all the mess we made..hehehe

Location:

Fatty Crab Restaurant
2, Jalan SS 24/13, Taman Megah,
Petaling Jaya
Opening hours : 5pm-11pm (Closed on Mondays)


16 comments:

  1. mmg rmi ckp kt fatty crab ni sedap..tp tk pernh try..adus lpr tul tgk gmbr ketam tu...tp tu la nk mkn ketam kena gigih skit part nk kopek isi tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah kopek sgt pun..ketuk ngan hammer / peneypit dia bagi tu..senang je..

      Delete
  2. It look sooooo yummy! but Is't halal? Because what I know is they don't serve pork.

    ReplyDelete
  3. sis,nanti your entry letak lah price list.hihihi.senang nak bajet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok will do next time..tapi kadang2 tu lupa dah harga sbb tu tak letak

      Delete
  4. Looks appetizing :) Btw, this restaurant is a Chinese resto isn't it? Are they halal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Halal Jakim tu takde la..cause they serve beer here..buts its 100% pork free in all their food

      Delete
    2. Walaupun pork free pun, sebagai orang islam kena pastikan tempat yang kita makan makan tu ada Cert Halal Jakim. They serve beer lagi tu. X risau ke kalo terminum gelas yang pernah digunakan untuk serve beer. Kdg2 nafsu makan mengatasi segalanya2 tapi agak2 la kalo nak makan kat mana. Lagi satu ketam tu rasanya ketam batu kan? Boleh ke orang Islam makan? Ketam batu tu kan binatang dua alam.Wallahhualam.

      Delete
  5. ni ketam y dok ikat getah 2 ka?........bahahahahaha

    ReplyDelete
  6. salam kenal sis...kita follow sini yer..

    pernah gi makan yang kat the mines,memang superb sangat..

    tak tahan tengok entri makan2 yang sume best..anyway kita pon suka makan jugak..mungkin boleh refer sini kalo nak gi JJCM next time..tengs for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah mines tu branch diorang gak..thanks for following..just wanna share my food experience to all..

      Delete
    2. zee suhaimi,klu dkt mines, kedai dia kat mn eh... adik ade ajak baru2 ni g fatty crab kat pj tu, tp suami sy was-was nk pegi mkn, tgk kedai pn mmg was2 ttg tahap halal dia... jgn marah ye, sy nk kan kepastian je ttg hal ni...

      Delete
  7. jangan biasakan makan tempat yang xhalal...mmg xde babi tp org2 yg masak tu sume mkn babi..dorank dh samak ke tangan tu b4 masak ketam tuk uols..jas ingat meningatkan takut nnt jd darah daging..

    ReplyDelete
  8. Hi, my friend nor misbah suggest lainkali tulislah harga setiap menu yg you makan ni...mestilah lagi meletop wkwkwkwk :)

    ReplyDelete
  9. suka masuk kt sini..besh besh..cuma kan klu res pork free ayu tak pyh pegi la ye :) sekadar pendapat je..

    ReplyDelete