April 12, 2016

Kota Kinabalu Seafood

Kalau datang KK tak makan seafood memang tak sah..siapa yg elergic tu , kesian..I pity u.. :)
Makanan laut yang fresh lagi murah..combination terbaik.... 
Kitorang pun xde la pegi mana2 specific restaurant kat sini..just yang pasar malam kat town jerk..sebab siang tu dah penat pergi island hopping eg. Pulau Manukan etc..so mlm dah tak larat nak gi jauh2..
Kat pasar malam ni ada banyak gerai..hentam jela..tak tau mana yang sedap...





Tak tau apa benda ni..rupa pelik macam ulat pun ada geli hehhe 



Ikan yang colorful..nak try pun x berani..hehehe




Target untuk dinner malam ni nak makan lobster, ronda punya ronda ada 2 gerai je yang jual..pilih gerai yang ni sebab penjual dia ramah sikit..hehehe..
Style kat sini ada seafood/ikan yang dah siap bakar..
Pastu ada jugak yang belum bakar lagi - lobster, udang harimau, sotong..
Kitorang pilih semua yang belum bakar lagi sebab nak yang fresh..:)
Lepas dah pilih..nego harga sikit..pastu decide nak bakar camtu, plain or with chillies. To me, both sedap sebab seafood ni fresh, tapi decide nak yg dengan cili sebab nak pedas2 skit.. :)










Lobster pilihan hati :)















Ulam - seaweed & ikan, tak ingat dia panggil apa..ala2 macam kerabu..


Memang terbaik and berbaloi..total cost for dinner, tak sampai RM100.. Marvellous...hmm kalau la kat KL dapat camni..heaven..itu pun ada kawan yang cakap ada tempat yang lagi best & murah.. hmmm maybe next time kalau ada rezeki kita kembali..:)


3 comments:

  1. lobter biasa makan baked dgn cheese je. tak sabar nak balik kuching. kadang2 kat kuching pun lobster murha gak

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  3. saya sangat berterima kasih banyak MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan pesugihan dana ghaib nya kini kehidupan kami sekeluarga sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ternyata apa yang tertulis didalam blok MBAH RAWA GUMPALA itu semuanya benar benar terbukti dan saya adalah salah satunya orang yang sudah membuktikannya sendiri,usaha yang dulunya bangkrut kini alhamdulillah sekaran sudah mulai bangkit lagi itu semua berkat bantuan beliau,saya tidak pernah menyangka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan kami sekeluarga tidak akan pernah melupakan kebaikan MBAH,,bagi anda yang ingin dibantu sama MBAH RAWA GUMPALA silahkan hubungi MBAH di 085 316 106 111 insya allah beliau akan membantu anda dengan senang hati,pesugihan ini tanpa resiko apapun dan untuk lebih jelasnya buka saja blok mbah
    BUKA PESUGIHAN PUTIH TAMPA TUMBAL

    ReplyDelete