January 04, 2016

Dolly Dim Sum

Since Tqa and daughter nak datang dari JB, dia ajak hangout and makan2 la.. dia plan pulak nak ke KLCC...Adoi..dah berapa lama la tak pegi KLCC..bukan apa, it's too crowded..naik pening gak dengan orang yang ramai.. tapi sebab Tqa punya pasal ku gagahi jua..hahha..

Teringat terus nak try Dolly Dim Sum ni, dia kat Avenue K..opposite KLCC, ok la walking distance..
Mula2 ingat dah tak jadi dah, sebab Tqa sampai lewat sikit..petang..so kitorang pun lunch la dulu..pastu meetup kat Dome KLCC..
Pastu borak2 punya borak, ronda2 KLCC lagi..sampai la dinner time..perut pun keroncong dah..hmmm apa lagi..teruskan dengan plan asal..
Nak berjalan ke Avenue K pun dah berat je rasa kaki..hehhe..



From the restaurant entrance, dia actually share dengan another restaurant, mexican food (same management la kot) so make sure jgn salah duduk..
Masuk ke dalam sikit baru la ruang dining for Dolly Dim Sum ni..

Deco dia cantik, nampak ala2 rustic dengan lampu2 guna sangkar burung tu,very nice..
Ok now to the food..nama kedai pun dah tau food type dia kan..of course la Dim Sum. Sebelum korang tanya..yes its Halal..though not Jakim certified sebab ada serve liquor..
Iyela, agak rare nak jumpa Dim Sum yang halal kan, sebab biasanya non-halal.






















Eizam, Tqa and Feeya











Chee Cheung Fun ni sedap soft and tasteful, chilli paste dia pun sedap.. terasa udang2 kering tu..
Yam croquette tu pun sedap gak, very crunchy and penuh dengan inti kat dalam..




Prawn Chee Cheong Fan



Yam Croquette



Har Gao - Shrimp Dumplings



Beef Ball



Siew Mai





Seafood Yee Mee - hmm, better not order this..plain mee with soy sauce..thumbs down



Thai Style Fried Rice

Mango Delight





Overall to me, dim sum dia ok..sedap and ada rasa..but cicah tu yang agak biasa2 je..cili tu rasa macam normal chilli sauce je..x special sangat..
Seafood yee mee - hmmm korang takyah la order, its very plain and normal tasting
Thai Fried Rice, adoi another down for me - penuh dengan seafood, tapi nasi tu macam goreng dengan thai chilli sauce je..nothing special..
Dessert Mango Delight tu pun pelik semacam - mango ntah mana, yang rasa pamelo je..ada isi buah limau bali tu, tapi u guys tau la rasa limau bali tu kan pahit2 manis..so bila dah makan agak potong la rasa mango..so memang tak rasa sangat mango dalam tu.. :(

I pun x tau la, sebab tgk review banyak yg puji2 tempat ni..but to me rasa dia biasa-biasa je..
Tepuk dada tanya selera..:)



Location:
Dolly Dim Sum
G-9 & G-9A Ground Floor, Avenue K


1 comment:

  1. bc review kalo rg tnye dimsum..rmi yg ckp dolly dimsum ni kn...i suka dimsum yg jenis deep fried...ada opismate jual ..kdg2 bli sedap

    **hah dh pi mkn sup ekor sedap tu ye...best kn , tk kedekut isi..tmpt lain kalo mkn sup ekor..ciput je

    ReplyDelete