December 14, 2015

Che Mat Delights - Ayam Kampung

Yes..yes..yes.. Finally jumpa balik dah kedai ni..Owner dia Che Mat dah lama betul I tak jumpa carik kedai dia..buka kejap je..pastu menghilang..aduhai..
First2 dulu kat Mutiara Damansara, pastu kat food court mutiara damansara, pastu Damansara Perdana -Ayam Kampung Publika..now at last dah kembali..kat tempat baru at Ritze Perdana, Damansara Perdana..
You guys kalau nak mencari kedai ni..byk bersabar sikit..sign board tak dak..first time tu melilau jugak la mencarik nya..Korang tengok gambar kat bawah ni..kedai dia second from hujung tu (sebelah office yang ada graffiti tu).. takde signboard nama kedai langsung..
Ok cukup untuk beletiaq kat Che Mat ni..so food apa yang best kat sini??







Ayam kampung, gulai2 lemak Kelantan- udang or sotong, gulai kawah, ulam2, sambal belacan yang super power awesome... :). Budu pun ada..

Simple je menu dia..tapi yang simple ni la yang kadang2 tu datang 3 hari berturut-turut..sampai berat badan i ngan hubby naik 3kg! Che mat oh.. Che mat! Dah kena manderem ngan che mat ni dah rasanya hehehe  melawak ja ustaz noh.. Makanan kat sini takde MSG so sihat utk dimakan setiap hari. Ayam kampung pulak kan semua orang tau. 
Simply delicious..tengok gambar ni kecuq pulak ayaq liuq..aduhai...

Drinks pulak - either teh ais or teh o ais...
Price- all in RM8, air tu free flow tau...amacam..tertarik tak..dah la murah, sedap giler pulak tu
Ulam2 tu ambik la banyak mana nak..same price..camni la niaga..tak kedekut..banyak mana sangat la orang nak ambik. Sesetengah kedai tu ulam ciput seikat dah 50sen..berkira giler...I doakan murah rezeki Che Mat ni aka Ustaz. 



Tudia..ulam-ulamn..best...

Teh Ais kat sini pun sedap, one of my fav..Serbuk teh Siam punya ni.. :)






Kebetulan time ni ada nasi kerabu, sedap jugak..cuma takda nasi color biru..huhuu









Nasi Kerabu - menu tak menentu hahaah...kalau kena timing dapat la rasa.
















Recommended- korang harus cuba try test green tea ni..Sedap!!! (free flow jugak)










Menu eksperimen - Boat Noodle

Gulai kawah kambing cicah roti..




Pulut Ikan Masin with Ayam Kampung..:)


Ok yang bawah ni menu buffet dinner..either BBQ Seafood or Seafood Steamboat.. tapi kena book dulu..so apa-apa hal call and confirm menu apa for dinner..
All in RM39 seafood buffet..

BBQ Seafood

Seafood steamboat





Very well recommend this place...menu simple tapi sedap..datang hari2 pun tak jemu.. (gambar-gambar ni pun taken after countless visits, sebab tu dapat menu lain2 :))
Also kalau korang whatsapp Che Mat ni, sila2 masuk dalam group list dia, dapatla update menu dia from time to time..silap2 hari-hari..hahaha



Location:
Che Mat Delights
Ground Floor, Ritze Perdana Condominium
Damansara Perdana
Opens daily for lunch (dinner for steamboat), closed on Fridays
GPS: 3.166219, 101.605151
Tel: 011-1125 0961



6 comments:

  1. lprr plak time lunch tgk smua makanan...nape la dh tutup kt sri rampai hehe..tk kesempatan nk try..slalu follow ig nye..tp kalo tkde signboard susah gk tu

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Mmg I recommend sesangat..harus cuba..

      Delete
  3. lapar pulak tengok pulut ikan masin tu

    ReplyDelete