November 10, 2013

Teppanyaki @ Food Republic

One of my favourite Japanese dishes..tapi yang ni lain macam sikit..biasanya Teppanyaki masakan dia kering je kan..but here, ada sos kuah yang special..pedas..ala2 mcm black pepper sauce..tapi tak la pedas sangat..
Pastu siap ada sayur sawi lagi..kalau tempat lain bagi taugeh je..

Kedai ni dah pergi sejak zaman bujang kala lagi, mula2 dulu bukak kat Mid Valley food court..then food court tu tutup for renovation terus menghilang...
Masa Pavillion baru2 bukak, tengok2 muncul kembali kat food court dia..yeeeaahhhhh...
Sekarang ni pun ada satu lagi outlet kat food court One Utama..
Price wise, satu set tu dalam RM15 kalau tak salah... my favourite is Lamb!!!!




Sup & Rice part of the set menu


Minuman wajib - Herbal Tea (air mata kucing)


Yummmsss...Lamb, sayur sawi & taugeh




Cili ni kena mintak baru dia bagi


Makan panas2 atas meja grill...lapik foil je.. hehehe

Tips:
-Mintak extra gravy...nanti dia akan tuang lebih sikit atas daging/ayam tu.
-Siapa yang kuat pedas, mintak sos cili (mcm kat dlm gambar atas)..cili dia pedas..sedap..


Location:
Teppan-Yaki
Food Republic Food Court
Pavillion Mall & One Utama Mall


2 comments:

  1. Ayu...you ada any suggestion tak tempat makan yg best di Johor Bahru? I prefer kalau tempat tu one stop center so I boleh makan kacang pool,laksa johor in one time.
    I cuba cari dalam blog you ni tapi tak jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau one stop tu takda la..tapi Singgah Selalu tu mostly makanan dia sedap.. tapi tak sure la ada laksa johor & kacang pool..Kalau kedai specialty dia satu2 dish tu u boley refer my entry.
      http://ayudenira.blogspot.com/2013/04/jaybee.html

      Delete