April 08, 2013

Be humble at Humble Chef



Rasanya ramai jugak yang dah tahu about Humble Chef ni as they have been around for quite some time. They started only in a humble lorry/kitchen kat Pusat Bandar Damansara.. atas jambatan dekat McD tu..
So after few years as the name & brand grows, now diorang dah mengorak langkah bukak restaurant pulak..nearby from their stall which is still running at nights. Restoran ni located kat Plaza Damansara, Damansara Heights, sebelah masjid bukit damansara tu..

What's so special about Humble Chef??? The price!!! Tau tak for a single serving of pasta is only RM5..OMG...mana lah nak dapat harga mcm tu kat tmpt lain!!!
Portion dia ok la, not too big & not too small.. just nice..ala2 kenyang sipi2 je.. kalau tak cukup order 2 la gamaknya..
Since dah ada restoran ni, diorang dah expand the menu.. it use to be only spaghetti oli, carbonara or bolognaise, pita & omlette..now ada laksa goreng, lamb chop, desserts pun ada..

Konsep dia, masuk kedai, pi kat kaunter, order, bayar & pi duduk tunggu ur orders sampai..clean & simple..
Interior kedai ni pulak mcm art gallery sikit pasal ada art pieces for sale...so sambil tunggu makanan sampai boley enjoy artworks..

Simple & clean layout


Art pieces for sale

 

Menu List...percaya tak harga dia???



Some of their new menus..


Sebelum makan..merenyih dulu with @kathyjem




Hubby & Affan


Hum chef mai dah hantaq makanan...jom showruuu



Lamb Pesto..nice...green color is from basil leaf (daun selasih)

Lamb Aglio Olio


Lamb Carbonara


Lamb Pita

Muka ceria dapat makan...yummyy
Lepas main course, dessert lak..brownies..
Business hours..those with smartphones boley gak try Chop app ni..
Pas letak gamba2 entry ni, baru perasan kitorang order semua lamb..hahhaa..peminat setia lamb..pantang jumpa..actually boley jugak order chicken or beef..


Ayu Denira's Verdict:
  • Pasta dia simple and affordable..ingredient agak kurang sikit (but at RM5 what do you expect kan)
  • Walaupun murah rasa dia tetap ada..especially lamb pita..wajib order!!
  • Ada satu lagi yg best..omelette dia..mesti try..lupa nak order hari tu...hehee
  • Kalau datang peak hours agak crowded sikit tapi service ok la tak slow sgt.

Location: 

The Humble Chef
54, Plaza Damansara, Jalan Medan Setia 2,
Damansara Heights, KL


6 comments:

  1. panjang lebar jugak u citer hahahaha... sekali taip takleh nak stop ken?

    ReplyDelete
  2. blh try....murah....done follow u..=)

    ReplyDelete
  3. Mmg murah & sedap. Thx for following!

    ReplyDelete
  4. kalau berkesempatan kejap lagi nak pi terjah

    ReplyDelete