June 15, 2015

Restoran Hatinie

Looking for a Kelantanese breakfast...nasib baik baca blog ni..:)
Tak payah carik2 lagi..Restoran Hatinie kat Seksyen 10 Shah Alam..The place to be..
Pure and authentic makanan Kelantan..yum..yummm
Kitorang sampai agak lewat gak.dekat kul 11 camtu, tapi orang still ramai..penuh kedai..
We tried nasi kerabu, bihun sup, and best of all ada satay for breakfast..yummyy...
Pastu ada juga nasi berlauk, nasi tumpang kuih akok (yang ni semua all flown in from Kelantan)..Ori tak ori..
For those looking for authentic kelantan breakfast direct from KB bole try tgk intagram kelatebreakfast.

And to me yang paling unik, ada lauk rumpai laut..first time jumpa and first time try..rasa agak unik..rangup, masin2 and pedas..
Maybe next time nak try their lunch menu la, looking at orang yg ramai macam ni sure sedap punya..biasa area sini makan kat Restoran Azire (laksa Johor dia power).

Nasi Kerabu



Bihun Sup..nice...




Lauk pauk lunch dah siap dah..


Satay for breakfast..yeahhh


Rumpai Laut


Location:
18 & 20 Jalan Selendang 10/10,
Seksyen 10, Shah Alam
GPS: 3.081231, 101.524379

5 comments:

  1. boleh la try sini pulak.kalau p s.alam tu,selalu kalau tak makan kat azira,mesti makan kat kedai soto tu.

    FAD

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum jemput singgah dan baca review saya

    http://comot-pink.blogspot.com/2015/06/testimonial-reserve-kembalikan-awet.html

    ReplyDelete
  3. rumpai laut tu ore kelate panggil kerabu sare (sarang) :)
    memang favorite esp. bulan puasa :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Rest. Azira kat row belakang restoran ni.

      Delete