August 28, 2014

Bob Republic - Burger & Ribs

Burger Bakar or Grilled Burger punya craze & hype rasanya dah dying out skit, tapi bagi peminat burger, they will always in the look for new joint.
Another street burger bakar is in town... Bob Republic..dapat tahu pun secara kebetulan..tgh browse insta popular feed, tetiba ternampak RIBS!!!!! heheheeh, apa lagi..mesti la nak try out..somemore with their tag line "Rasa 5 Bintang, HargaTepi Jalan"
I'm not really into burgers, tapi when it comes to ribs..tak bley tolak tepi.. :)
With the usual suspects, Me, Hubby, Kie, Yath & Linda... trus menuju ke Bandar Menjalara to sooth our beef cravings..

Nak carik tempat ni satu hal la pulak...key in nama jalan kat Waze..dia suh masuk satu lorong ni..tgk2 tutup..ada palang...hmmm mungkin Waze bengong kot..

Gerai tu near Spicy Kitchen Restaurant, mesti kat area shop lot...try redah shoplot area berdekatan..
Pusing punya pusing..tak jumpa jugak..
Haii...jenuh ni..ok next try..guna Papago pulak..again suh masuk jalan tutup palang tu jugak..tak bole jadi ni..then hubby decided utk turun and tanya orang..kat jalan tutup tu ada security guard..
Yang kelako nya hubby tanya la Bangla guard tu in Malay..Jalan 3/62 kat mana.. sekali Bangla tu sound.."You cannot speak english".. amboi bangla ni..
Okay fine..tanya la in english pulak.."Where is Jalan 3/62?" Hmmm tak paham jugak bangla ni!!!...Hampehh tulll...
Ok pastu tanya "Do you know where is Spicy Kitchen?"..Bangla tu jawab "Next post, next post" 
Tak paham jugak apa dia cakap ni...hmm rasa2 nya suh masuk lorong yang lagi satu kot..
Dia refer to post security guard yang lagi satu...

Patah la balik, masuk the other lorong.. sekali betul..rupanya tempat ni dah jadi gated and guarded...so entry point satu je..lorong tadi tu tutup time malam..

Hmmmm..jenuh tol..tanya guard kat main entrance tu..terus dia tunjuk kat mana Spicy Kitchen...

Sampai la jugak akhirnya ke Bob Republic ni...Yeayyyy!!!



Burger Stall je..



Menu semua ada kat banner...hmm dah penah featured on TV3 rupanya


Air order kat restoran ni



Our orders..
Confirm la I order ribs..the taste, pretty good for a street stall..mana la nak dapat ribs kat gerai kan..
for RM14 dapat dua batang ribs and nachos.. kalau lapar memang tak cukup la..hehehe
the meat is a bit dry..maybe cause dah masak lama and its been sitting on the grill..tapi rasa still sedap, and tak liat..

As for the burgers...no complaints from anybody..so sedap dan enak di makan.. :)

Highlight dia is the buns..boley pilih two type of buns - focaccia bun or charcoal bun.. we all semua pilih charcoal buns...bun dia lembut gilerr...nak angkat tgk daging burger pun dah koyak..that's how soft it is...
Ohh and daging burger tu boley pilih doneness dia - nak rare, medium rare, medium well or well done..
Ours would be medium well..

Hmm tgk gambar balik teringat la pulak ribs dia..


Killer Ribs with Nachos RM14

DearLover - Grilled Beef Burger with Beef Bacon RM10


SkyHigh - Grilled Chicken Burger RM9



LambMania - Grilled Lamb Burger RM13


Chicken Quesadilla - RM10

Chicken Quesadilla







Location:

Bob Republic Menjalara
Restoran Spicy Kitchen,
Jalan 3/62,
Bandar Menjalara, KL
Opens: 5.30pm - 1.00am daily (closed on Tuesdays)
GPS: 3.195528, 101.624642

1 comment:

  1. bestnya makan makan n makan tapi awak kurus ramping je..

    ReplyDelete