July 22, 2014

Kinnaree - Authentic Thai

As always, setiap tahun bulan puasa mesti kena ada session with my Manjers..Yana, Eira & Kathy.
Plan asal nak ke tempat lain..tutup pulak hari tu..so next plan Kinnaree Thai Restaurant at Jaya One
Dah penah try out tempat ni dengan hubby zaman bercita dolu-dolu..:P so dah tau la kesedapan dia..call and found out they only do buffet for puasa ala carte takda...hmm mula2 frust jugak..pastu tengok menu buffet menarik..price pun ok RM45+..
Konsep buffet kat sini, u can choose from whatever in the list of menu. Pastu baru diorang masakkan (Cook to order), kalau nak tambah order je lagi..buffet kan..order la sampai muak..:)
Bagus jugak style macam ni..kurangkan pembaziran..biasa buffet lauk je yang banyak..bukan semua sedap pun..end up membazir je..

Restaurant ni pernah dapat Time Out KL award for Best Thai/Indochinese Restaurant.. food memang awesome la..

Jaya One building layout tricky sikit, jenuh memusing kitorang, last2 rupanya naik lif yang dekat dgn parking terus je sampai to the restaurant...hmmmm...

Masa sampai restoran kosong lagi..yess..dalam hati order nanti cepatla sampai. Time tengah makan around 8 baru la restaurant pack. Rupanya crowd kat sini office worker and mostly chinese..so diorang takda la rushing nak berbuka..bagus jugak. Lega sikit :)





Buffet Menu


Camwhoring before berbuka





Menu wajib - Seafood Tom Yum!!!

Musamman Lamb - rasa manis2...agak kureng skit..

Green Curry Chicken..superb..

Thai Chilli Squid

Spring Roll

Fish Fillet

Apa lagi..menu wajib Kerabu Mangga..

Golden Taro Bag - wahh yang ni highlight for the night..menu yang WIN!!!!

Kailan Garlic
Beef Basil

Kinnaree Tofu

Red Ruby - nicely done..not too sweet

Fresh Juices

Penuh meja.. hehehe

Habis makan, lepak borak2..sampai restoran kosong balik..hehehhe punya la lama..iyela bukan senang nak hangout berempat je..selalu tak cukup chorum..

Lepas ni maybe time raya la kot baru kita kumpul together..

Location:
Kinnaree Thai Restaurant
12-1 Palm Square, Jaya One,
72A Jalan University,
Petaling Jaya
GPS: 3.117971, 101.635637

7 comments:

  1. Eh kerabu mangga lupe nak ambik gambar..hahaha tngk u uploada baru perasan..hehe

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Yup semua sedap kecuali lamb tu..:(

      Delete
  3. Replies
    1. ChuRinda, Ur welcome..hope it helps

      Delete
  4. Hello ayu denira.. can you share ur email? would like to know more about this place and menu

    ReplyDelete